Ziende Blind

Soulbalance Coaching

Er hing vroeger bij mijn oma zo’n tegeltjeswijsheid: ‘Wat baten kaars en bril als den uil niet zienen wil.’

Ouderwetser kan niet, toch? En ondanks de oubolligheid, nog steeds zo actueel.

Ik ondervond het aan den lijve (letterlijk te nemen). Ondanks het feit dat mijn lichaam mij overduidelijke signalen gaf, negeerde ik deze straal. Want mijn geest was sterker dan mijn lichaam en ik zou dat wel eens bewijzen.

Ik leed aan slapeloosheid, mijn spieren stonden zo gespannen dat ik continu blokkades had, ik had chronische sinusitis, astma, spanningshoofdpijn, ontstekingen (zo wat overal een beetje waar een mens ontstekingen kan krijgen), een gezichtsverlamming (van de ene dag op de andere).
Dat laatste was er teveel aan, ik moest het anders doen.

Tarara. Niets van dat alles. Weer net als tevoren verder doen. De wereld op mijn schouders dragen, perfectionisme nastreven, bergen verzetten, regelrecht tegen stormen ingaan, …

En toen kwam mijn burnout. Hoe graag ik ook nog wou, ik kon letterlijk niets meer.
De veer was gebroken. Mijn lichaam had het opgegeven. Ik moest wel stoppen.

Uiteindelijk kan ik zeggen dat deze ziekte mijn redding was. Want ik besef maar al te goed dat ik evengoed een dodelijke kanker op mij gesmeten kon krijgen, een hartinfarct, een hersenbloeding, …
Ik besef nu meer dan ooit dat ik een 2de kans gekregen heb en daar ben ik dankbaar voor.

Ik grijp deze kans met beide handen. Via Soulbalance Coaching wil ik mijn kennis en ervaringen doorgeven. Om jou – diegene die in dezelfde negatieve spiraal zit als ik toen zat – preventief te laten inzien dat er zaken moeten veranderen.

Ben jij ook iemand die al wat langere tijd kwalen heeft die stressgerelateerd kunnen zijn?
Besef je hoeveel fysieke mankementen je komen vertellen dat je niet zo goed bezig ben?
Dat deze jou smeken om stil te staan om te durven kijken wat er zou moeten veranderen om terug innerlijk evenwicht te vinden?

Wacht dan niet te lang. Onderneem actie. Niemand zal het voor jou doen.

Afscheid nemen

Deze morgen namen wij afscheid van een jonge man. Hij was nog net geen 20 jaar en besloot dat dit leven hem te zwaar woog. Zijn overlijden raakt mij diep als mens, als mama en als coach. Ik voel me intens droef omdat, net zoals hij, zovele anderen worstelen met hun leven.

Ziende Blind

Er hing vroeger bij mijn oma zo’n tegeltjeswijsheid: ‘Wat baten kaars en bril als den uil niet zienen wil.’ Ouderwetser kan niet, toch? Ik ondervond het echter aan den lijve (letterlijk te nemen). Ondanks het feit dat mijn lichaam mij overduidelijke signalen gaf, negeerde ik deze straal.

Mijn Burnout Dagboek

Mijn hoofd tolt. Zovele gedachten die ik niet meer kan structureren.
Ik ben moe, droef, kwaad, ongelukkig, voel me gefaald. Mijn lijf doet me pijn.
Waar is die veerkrachtige vrouw van zo kort geleden? De vrouw die bleef vechten ook al was de strijd al gestreden.

Gedicht over Zelfempathie

Op de dag dat hij zeventig jaar werd, schreef Charlie Chaplin een prachtige tekst. Terugkijkend op zijn leven ontdekte hij dat liefde voor jezelf of zelfempathie alles in een ander perspectief zet en het leven mooier en lichter maakt. De titel van het gedicht is “Liefde voor Jezelf”.

Overtuigingen Rond Geld & Materie

Is het jouw mening dat je alleen maar veel geld kunt verdienen of anders gesteld, dat je alleen maar rijk kunt zijn door hard te werken? Of door louche affaires die het daglicht niet mogen zien? Vind je rijk zijn alleen maar iets voor de happy few?

Gedicht Phenomenal Woman

Maya Angelou, eigenlijk Margueritte Johnson, was een Amerikaans schrijver, dichter, zangeres, danseres, burgerrechtenactivist en hoogleraar amerikanistiek. Het gedicht dat ik hier met jou wil delen, noemt “Phenomenal Woman”.

Mijn Contactgegevens

Barbara De Schrijver
Bekemolen 6 – 9700 Oudenaarde
info@soulbalancecoaching.be

Facebookpagina

+32 (0)498 44 13 26

BE 0691.838.246

error: Inhoud is beschermd.