Gedicht

Maya Angelou, eigenlijk Margueritte Johnson, was een Amerikaans schrijver, dichter, zangeres, danseres, burgerrechtenactivist en hoogleraar amerikanistiek. Het gedicht dat ik hier met jou wil delen, noemt “Phenomenal Woman”.

Phenomenal Woman

Pretty women wonder where my secret lies.
I’m not cute or built to suit a fashion model’s size 
But when I start to tell them,
They think I’m telling lies.
I say,
It’s in the reach of my arms,
The span of my hips, 
The stride of my step, 
The curl of my lips. 
I’m a woman
Phenomenally.
Phenomenal woman, 
That’s me.

I walk into a room
Just as cool as you please, 
And to a man,
The fellows stand or
Fall down on their knees. 
Then they swarm around me,
A hive of honey bees. 
I say,
It’s the fire in my eyes, 
And the flash of my teeth, 
The swing in my waist, 
And the joy in my feet. 
I’m a woman
Phenomenally.
Phenomenal woman,
That’s me.

Men themselves have wondered 
What they see in me.
They try so much
But they can’t touch
My inner mystery.
When I try to show them, 
They say they still can’t see. 
I say,
It’s in the arch of my back, 
The sun of my smile,
The ride of my breasts,
The grace of my style.
I’m a woman
Phenomenally.
Phenomenal woman,
That’s me.

Now you understand
Just why my head’s not bowed. 
I don’t shout or jump about
Or have to talk real loud. 
When you see me passing,
It ought to make you proud.
I say,
It’s in the click of my heels, 
The bend of my hair, 
The palm of my hand, 
The need for my care. 
‘Cause I’m a woman
Phenomenally.
Phenomenal woman,
That’s me.

Afscheid nemen

Deze morgen namen wij afscheid van een jonge man. Hij was nog net geen 20 jaar en besloot dat dit leven hem te zwaar woog. Zijn overlijden raakt mij diep als mens, als mama en als coach. Ik voel me intens droef omdat, net zoals hij, zovele anderen worstelen met hun leven.

Ziende Blind

Er hing vroeger bij mijn oma zo’n tegeltjeswijsheid: ‘Wat baten kaars en bril als den uil niet zienen wil.’ Ouderwetser kan niet, toch? Ik ondervond het echter aan den lijve (letterlijk te nemen). Ondanks het feit dat mijn lichaam mij overduidelijke signalen gaf, negeerde ik deze straal.

Mijn Burnout Dagboek

Mijn hoofd tolt. Zovele gedachten die ik niet meer kan structureren.
Ik ben moe, droef, kwaad, ongelukkig, voel me gefaald. Mijn lijf doet me pijn.
Waar is die veerkrachtige vrouw van zo kort geleden? De vrouw die bleef vechten ook al was de strijd al gestreden.

Gedicht over Zelfempathie

Op de dag dat hij zeventig jaar werd, schreef Charlie Chaplin een prachtige tekst. Terugkijkend op zijn leven ontdekte hij dat liefde voor jezelf of zelfempathie alles in een ander perspectief zet en het leven mooier en lichter maakt. De titel van het gedicht is “Liefde voor Jezelf”.

Overtuigingen Rond Geld & Materie

Is het jouw mening dat je alleen maar veel geld kunt verdienen of anders gesteld, dat je alleen maar rijk kunt zijn door hard te werken? Of door louche affaires die het daglicht niet mogen zien? Vind je rijk zijn alleen maar iets voor de happy few?

Gedicht Phenomenal Woman

Maya Angelou, eigenlijk Margueritte Johnson, was een Amerikaans schrijver, dichter, zangeres, danseres, burgerrechtenactivist en hoogleraar amerikanistiek. Het gedicht dat ik hier met jou wil delen, noemt “Phenomenal Woman”.

Mijn Contactgegevens

Barbara De Schrijver
Bekemolen 6 – 9700 Oudenaarde
info@soulbalancecoaching.be

Facebookpagina

+32 (0)498 44 13 26

BE 0691.838.246

error: Inhoud is beschermd.