‘Ik ben wie ik ben!’

Voor vrouwen  die er voor kiezen om meer in hun eigen kracht te staan.

Dit traject richt zich naar vrouwen die zich herkennen in het volgende profiel:

 • Ik zorg graag voor anderen.
 • Ik denk vaak eerst aan de ander en pas daarna aan mezelf.
 • Ik cijfer mezelf met gemak weg.
 • Ik neem altijd mijn verantwoordelijkheid op en zelfs deze van anderen.
 • Ik laat over mijn grenzen gaan om de ander te ‘plezieren’.
 • Ik kan moeilijk neen zeggen.
 • Ik voel me schuldig als ik toch eens (sporadisch) voor mezelf kies.
 • Ik voel dat ik hierover de laatste tijd gefrustreerd ben, in emotie ga (verdriet, boosheid, onmacht, angst, …).
 • Ik ben vaak gespannen, gestresseerd.
 • Ik ben vaker ziek, mijn weerstand is verminderd, ik heb allerhande kwaaltjes die ik vroeger niet had.
 • Ik heb (bijna) geen energie meer over om nog leuke dingen te doen.
 • Ik ben toe aan het doorbreken van mijn oude patronen.

Herken je jezelf hierin? Dan kan dit traject jou helpen om meer in jouw kracht te staan.

Waarom kiezen voor een groepstraject?

Je komt als individu terecht met jouw verhaal, met jouw vragen, met jouw bagage in een groep van vrouwen met een soortgelijk profiel. Namelijk: ‘Een vrouw die altijd klaar staat voor een ander en op die manier zichzelf een stuk is kwijt geraakt.’ ‘Een vrouw die voelt dat de limiet bereikt en/of overschreden is.’ ‘Een vrouw die beslist dat het anders moet.’ ‘Een vrouw die kiest om terug in haar eigen kracht te gaan staan.’

Door het groepsgebeuren voel je je gedragen door de groep. Eénieder van jullie heeft een heleboel kennis opgebouwd in de loop der jaren en kan deze kennis ook delen.

Je leert van elkaar. Je vindt steun bij elkaar.

Wat is mijn rol hierbij?

Ik leid het groepsproces in goede banen. Ik ben er voor jou om je ervaringen en je patronen via theoretische kaders te kunnen duiden; om theoretisch inzichten te geven in het proces dat zich afspeelt bij mensen die zo graag ‘zorgen voor’. Om via verschillende interactietechnieken de groepsdynamiek in beweging te brengen en draaiende te houden. Om te bewaken dat de groep veilig is voor iedere deelnemer. Om te zorgen dat iedereen evenwaardig aan bod kan komen, in respect voor de diversiteit van ieder individu.

Ik deel met jou al mijn kennis en ervaringen, omdat ik ervan overtuigd ben dat kennis én openheid het begin zijn van bewustwording. Dat bewustwording een noodzaak is om te kunnen werken aan datgene wat voor jou nodig is om terug in evenwicht te komen.

Ik ben zelf heel open over wie ik ben, wat mijn werkpunten (nog) zijn, mijn confrontaties. ‘Ik ben wie ik ben’ is mijn motto sinds mijn eigen transformatieproces en dus krijg je de echte Barbara te zien, zonder opsmuk. De authentieke Barbara. Want ik wil een voorbeeld zijn voor jou. Ik wil jou laten zien dat je toch vanuit kwetsbaarheid en openheid in al jouw kracht kunt komen te staan. Ik wil jou vanuit mijn eigen groeiproces laten zien hoe je wel degelijk kunt veranderen en toch jezelf kan blijven.

Wat verwacht ik van jou als deelnemer aan het groepstraject?

 • Openheid.
 • Luisterbereidheid naar de ander.
 • Dat je samen met de ander waakt over de veiligheid van de groep. Dit houdt onder meer in dat je vertrekt vanuit het standpunt dat een andere mening of een andere manier van in het leven te staan OK is. Dat betekent ook dat alles wat in deze groep gedeeld wordt, ook in de groep blijft.
 • Het engagement om het volledige traject te doorlopen in het belang van jezelf als individuele deelnemer, maar ook in het besef dat een veilige groep betekent dat het ook een stabiele groep is. Daarom zal er ook nooit iemand nieuw in de groep toegelaten worden. De groep waarmee we starten is ook de groep waarmee we eindigen.
 • De bereidheid om de opdrachten, die ik jou meegeef op het einde van iedere bijeenkomst, tussen de sessies in uit te voeren.
 • Op tijd komen, zodat niemand op elkaar moet wachten (als je weet van jezelf dat je het hiermee moeilijk hebt, zorg dan dat je in jouw agenda een half uur vroeger noteert).

Hoe ziet zo’n groepstraject er praktisch uit?

 • Ik kies er voor om te werken met een groep van minimaal 4 en maximaal 6 volwassen vrouwen.
 • De groepssessies vinden plaats op zaterdag, in mijn praktijk te Mullem (Oudenaarde).
 • De eerste keer komen we een volledige dag samen; de andere zaterdagen een halve dag, in de voormiddag.
 • Je bent steeds welkom vanaf 9u voor een kop koffie of thee.
 • De groep kiest democratisch of er nog vervolgzaterdagen nodig zijn of niet.
 • Heb je interesse om deel te nemen aan dit groepstraject? Of heb je nog vragen hierover? Geef me dan maar een seintje (telefonisch of per mail).

Welke investering staat hier tegenover?

 • De eerste zaterdag (volledige dag – 6u ) : € 50 incl. 21% btw
 • De vervolgzaterdagen (halve dag – 3u) : € 25 incl. 21% btw
 • Voor vrouwen met een BTW-nummer kan ik een factuur voorzien.
 • Ik voorzie altijd water, koffie en thee en wat (gezonde) versnaperingen (zoals donkere chocolade). De eerste zaterdag vraag ik om zelf een lunch te voorzien.
 • Je krijgt ook documentatie mee zodat je thuis een theoretische basis hebt om op terug te vallen.

Hoe verloopt de inschrijving en de betaling?

Als je interesse hebt, bellen we even kort met elkaar voor een eerste kennismaking. Van zodra ik voldoende inschrijvingen heb, spreken we een eerste datum af. De betaling van de eerste dag gebeurt vooraf. De details worden per mail doorgegeven.

Ik houd de investering bewust laag om iedereen de kans te geven om deel te nemen aan dit traject.

Heb jij zin om in dit nieuwe avontuur te stappen? Ben jij er klaar voor? Kan je de angst voor verandering doorbreken door jouw durf om deze stap te zetten?

Zeg je ja op dit alles, dan ontmoet ik jou heel graag voor dit traject.

Ik kijk er alvast ongelooflijk naar uit om jou te leren kennen, om jou te begeleiden in jouw groeiproces.

See you soon.

Lieve groet
Barbara

Soulbalance Coaching - Coachingsessie

De Lotusbloem -Symbool voor innerlijke groei en verlichting.

Wat zeggen mijn cliënten over Soulbalance Coaching?

"De Soulbalance Methode is een grote stap vooruit. Ik was op zoek, wilde veranderen, maar zag geen begin. De workshop en coaching zorgde ervoor dat ik terug geloofde dat verandering mogelijk was en reikte me tools aan om hiermee aan de slag te gaan."

"Je hebt mij een heel moeilijke periode in mijn leven helpen afsluiten en ten goede keren. Je hebt me ook doen inzien dat die moeilijke periode niet als een falen of een negatieve periode hoeft beschouwd te worden, maar als een noodzakelijke stap in het proces van persoonlijke groei en ontplooiing. Je hebt me geholpen bij het accepteren, aanvaarden en loslaten van zaken en gedachten die me dwars zaten en van ingesleten denkpatronen en gewoontes die mezelf saboteerden."

"Ben bij een andere therapeut geweest. Maar dat werkte voor mij niet. Jij hebt me mijn leven terug gegeven."

"Beslist de moeite waard! Gewoon doen! De Soulbalance Methode was voor mezelf een grote stap vooruit. Ik was op zoek, wilde veranderen, maar zag geen begin. De workshop en coaching zorgde ervoor dat ik terug geloofde dat verandering mogelijk was en reikte me tools aan om hiermee aan de slag te gaan. Ik sta evenwichtiger in het leven en positiever. Ik blijf niet meer zo hangen in het negatieve. Ik slaag er beter in mijn gedachtenpatronen te veranderen van negatief in neutraal of positief. Vroeger lukte mij dit niet. Ik ben veel milder geworden voor mezelf en kan beter omgaan met stress."

"Er wordt niet alleen geluisterd, je krijgt tips en taken om te doen. Het voelt goed aan telkens je binnenkomt en buiten gaat."

"De Soulbalance methode maakt mensen los van waar ze vast in lopen (privé, in relaties, op werkvlak) door een uitweg te tonen die binnen ieders mogelijkheden ligt. Je leert een onderbouwde techniek van iemand die zelf klappen heeft gekregen van het leven en die zich daardoor perfect kan inleven in de gedachtegang van haar cliënten. "

"Barbara weet waarover ze spreekt, zowel door eigen levenservaring als door trainingen die ze volgde. Haar mensenkennis in combinatie met haar warme persoonlijkheid én aanpak maken van haar een goede coach. Haar openheid en eerlijkheid werken ontwapenend. Ze coacht opbouwend en positief. Ze mijdt geen confrontaties en geeft feedback daar waar je het kan gebruiken."

"Is gewoon een eigen, andere aanpak dan wat ik al had ervaren. Het voelde allemaal goed en juist aan bij jou. Je hebt niet het gevoel dat je een van de vele cliënten bent."

Tarieven

Het groepstraject ‘Ik ben wie ik ben!’ is onderverdeeld in enerzijds een volledige dag van 6u en anderzijds de vervolgdagen van elk 3u. De groep kiest democratisch of er nog vervolgzaterdagen nodig zijn of niet.

Hieronder vind je alle details.

Bekijk het volledige Soulbalance Aanbod