Solo Coaching

 • Tijdens de coachingsessie zoeken we samen, stap voor stap, wat je nodig hebt in het nu-moment om jou (terug) in balans te brengen; om jouw veranderingsproces op gang te brengen.
 • We detecteren de belemmerende overtuigingen/gedachten die jou verhinderen om ten volle jezelf te kunnen zijn.
 • We buigen deze om in ondersteunende overtuigingen die jou helpen sterker in jouw eigen kracht te staan.
 • We werken op kwetsuren uit het verleden en het heden omdat bewustwording noodzakelijk is om onbewuste, automatische gedachten te kunnen doorbreken. Omdat ik de kwetsbaarheid rond deze kwetsuren respecteer, bepaal jij zelf op ieder moment wat kan en niet kan. Ik volg jouw proces, jouw tempo.
 • We kijken naar mogelijke stressfactoren in het nu.
 • Een coachingsessie bestaat uit een deel gesprek en een deel oefening.
 • Deze oefeningen zijn gericht op het herstel van evenwicht in ons brein. Ze zijn eenvoudig en voor iedereen toegankelijk en veilig. Een brein in stress, is namelijk een brein in onbalans en dit veroorzaakt ondermijnende gedachten en gevoelens, en van daaruit nefaste handelingen.
 • Ik respecteer de grenzen waarbinnen jij je comfortabel en veilig voelt, maar dit neemt niet weg dat ik confrontatie niet uit de weg ga. Ik houd je de spiegel voor die je nodig hebt om jouw belemmeringen op te sporen. Om de confrontatie met jouw emoties aan te gaan in plaats van er voor weg te vluchten zodat je in alle veiligheid kunt openbloeien, kunt transformeren.
Soulbalance Coaching - Coachingsessie

Duo Coaching

Soulbalance Coaching - Coachingsessie

Als jullie relatie pijn doet. Als datgene wat ooit zo mooi was, lelijk is. Als je het positieve in elkaar niet meer ziet of veel te weinig. Als spanning de energie is die tussen jullie hangt terwijl dit liefde zou moeten zijn. Als communicatie veel te veel op een kwetsende manier gebeurt in plaats van op een verbindende. Of als er tout court geen communicatie meer is. Als je alleen nog bij elkaar blijft voor het praktische, het financiële, voor de kinderen.

Als datgene wat jullie ooit verbond, je nu net uit elkaar drijft …

Dan is het de hoogste tijd om hieraan iets te doen. Om dit nefaste, allesvernietigende patroon, te doorbreken. In het belang van jullie als individu, maar ook in het belang van het gezin dat jullie, al dan niet samen met kinderen, beleven.

Als jullie er allebei voor kiezen om samen aan jullie relatie te werken dan bied ik jullie een Duo Coachingstraject aan.

Een Duo Coachingstraject bestaat uit:

 • Eén of meerdere Solo Coachingsessie(s) omdat het belangrijk is dat je elk apart je verhaal kunt brengen. Maar ook omdat je enkel in staat bent om te geven, als je voldoende in balans bent. Als je voldoende in staat bent om ‘uit stress’ te communiceren, te voelen.
 • Eens je elk apart voldoende evenwicht gevonden hebt om samen het Duo Coachingstraject te starten, beginnen we aan jullie nieuwe verbinding in alle respect voor elkaar.
 • Ook hierbij maak ik gebruik van de Soulbalance Coachingsmethodiek waarbij gesprek en oefeningen jullie opnieuw dichter bij elkaar brengen of waarbij jullie op een evenwichtige, volwassen manier beslissen om elk apart verder te gaan.

Workshop

‘Gewoon gelukkig zijn

Wat betekent dit voor jou: ‘Gewoon gelukkig zijn’?
Neem jij nog de tijd om stil te staan en om echt het dagelijkse geluk te (door)voelen?
Ben je het, door het leven van alledag, verleerd om ‘gewoon gelukkig te zijn’?
Of misschien denk je nu wel: ‘Hoe kan ik nu gelukkig zijn met zoveel verdriet in en rondom mij, met zoveel kwaadheid, angsten, belemmeringen, gekwetstheden!’

Wanneer is deze workshop een aanrader voor jou?

Als jij merkt dat het leven dat je nu leidt, niet het leven is dat je ten volle wenst.
Als je in de spiegel kijkt en de persoon die je ziet, niet de persoon is die je binnenin voelt.
Als je veel spanning voelt (lichamelijk en mentaal).
Als stress een te groot deel uitmaakt van jouw dagdagelijkse leven.
Als je je vaak geconfronteerd voelt door externe factoren.
Als je er NU klaar voor bent om echt gewoon gelukkig te zijn.

Hier vind je een vragenlijst met vragen over verschillende domeinen waarbij geluk een belangrijke rol speelt.

Als je deze vragen overloopt en jouw antwoorden zijn vooral positief, dan slaag je er in om de weg van het ‘gewoon gelukkig zijn’ gevoel zelf te bewandelen.
Merk je echter dat er te veel spanning zit als je deze vragen beantwoordt, dat je te veel ‘neen of soms’  genoteerd hebt, dan kan deze workshop een bijdrage leveren aan dit zalige ‘gewoon gelukkig zijn’ gevoel.

Wat mag je verwachten na deze workshop?

 • Dat je (meer) kennis hebt over de invloed van jouw brein op jouw dagdagelijkse leven en op jouw geluksgevoel.
 • Dat je de ontdekt welke rol ‘energie’ in jouw leven speelt (het hebben en het aantrekken van energie).
 • Dat je weet wat ‘gewoon gelukkig zijn’ voor jou betekent.
 • Dat je een zicht hebt op datgene wat jou belemmert om ‘gewoon gelukkig te zijn’.
 • Dat je via de aangeleerde tools in staat bent om ook thuis dagelijks verder te werken aan het ombuigen van de belemmeringen zodat je kunt werken aan dit zalige gevoel van gelukkig te zijn.
 • Dat je ontspannen bent en genoten hebt van een dagje ‘me-time’.

Lees hier enkele reviews van deelnemers.

Gegevens

Wanneer:

Een workshop wordt georganiseerd van zodra er minimum 8 inschrijvingen zijn, met een maximum van 12 deelnemers. De datum wordt jou per mail doorgegeven van zodra er voldoende inschrijvingen zijn.

Mogelijke dagen: maandag – woensdag – vrijdag – zaterdag (maak je keuze wat voor jou de beste dag/dagen zijn via het inschrijvingsformulier)

Locatie:
Europahotel Gent – Gordunakaai 59 – 9000 Gent (Google MapsWebsite)

Bereikbaarheid:
Vlakbij St. Pietersstation (ongeveer 1 km)
Vlotte bereikbaarheid met de wagen. Gratis parkeerplaatsen aan het hotel zelf alsook in de nabije omgeving (Yachtdreef 2 – 9000 Gent)

Dagindeling:
Ontvangst vanaf 9u met een kopje koffie of thee
Stipte start om 9u30
Lunch (inbegrepen in de prijs). Bij voedselallergieën of de keuze voor veganistische voeding, gelieve me hierover dan te berichten.
Einde voorzien om 17u

Prijs:
Deze dag wordt jou aangeboden voor € 125 incl. BTW (op aanvraag is een factuur mogelijk).
Hierbij is koffie/thee/water/lunch inbegrepen. Alsook een syllabus waarin de theorie en de oefeningen van de Soulbalance Methode zijn opgenomen. Zo kan je rustig de workshop volgen zonder te moeten noteren.

Inschrijving

Je kan je direct inschrijven via de knop hieronder. Betaling is pas nodig na bekendmaking van de datum. Je ontvangt hierover dan een e-mail met alle details.

Soulbalance Coaching - Coachingsessie

Groepstraject

‘Ik ben wie ik ben!’

Voor vrouwen  die er voor kiezen om meer in hun eigen kracht te staan.

Dit traject richt zich naar vrouwen die zich herkennen in het volgende profiel:

 • Ik zorg graag voor anderen.
 • Ik denk vaak eerst aan de ander en pas daarna aan mezelf.
 • Ik cijfer mezelf met gemak weg.
 • Ik neem altijd mijn verantwoordelijkheid op en zelfs deze van anderen.
 • Ik laat over mijn grenzen gaan om de ander te ‘plezieren’.
 • Ik kan moeilijk neen zeggen.
 • Ik voel me schuldig als ik toch eens (sporadisch) voor mezelf kies.
 • Ik voel dat ik hierover de laatste tijd gefrustreerd ben, in emotie ga (verdriet, boosheid, onmacht, angst, …).
 • Ik ben vaak gespannen, gestresseerd.
 • Ik ben vaker ziek, mijn weerstand is verminderd, ik heb allerhande kwaaltjes die ik vroeger niet had.
 • Ik heb (bijna) geen energie meer over om nog leuke dingen te doen.
 • Ik ben toe aan het doorbreken van mijn oude patronen.

Herken je jezelf hierin? Dan kan dit traject jou helpen om meer in jouw kracht te staan.

Waarom kiezen voor een groepstraject?

Je komt als individu terecht met jouw verhaal, met jouw vragen, met jouw bagage in een groep van vrouwen met een soortgelijk profiel. Namelijk: ‘Een vrouw die altijd klaar staat voor een ander en op die manier zichzelf een stuk is kwijt geraakt.’ ‘Een vrouw die voelt dat de limiet bereikt en/of overschreden is.’ ‘Een vrouw die beslist dat het anders moet.’ ‘Een vrouw die kiest om terug in haar eigen kracht te gaan staan.’

Door het groepsgebeuren voel je je gedragen door de groep. Eénieder van jullie heeft een heleboel kennis opgebouwd in de loop der jaren en kan deze kennis ook delen.

Je leert van elkaar. Je vindt steun bij elkaar.

Wat is mijn rol hierbij?

Ik leid het groepsproces in goede banen. Ik ben er voor jou om je ervaringen en je patronen via theoretische kaders te kunnen duiden; om theoretisch inzichten te geven in het proces dat zich afspeelt bij mensen die zo graag ‘zorgen voor’. Om via verschillende interactietechnieken de groepsdynamiek in beweging te brengen en draaiende te houden. Om te bewaken dat de groep veilig is voor iedere deelnemer. Om te zorgen dat iedereen evenwaardig aan bod kan komen, in respect voor de diversiteit van ieder individu.

Ik deel met jou al mijn kennis en ervaringen, omdat ik ervan overtuigd ben dat kennis én openheid het begin zijn van bewustwording. Dat bewustwording een noodzaak is om te kunnen werken aan datgene wat voor jou nodig is om terug in evenwicht te komen.

Ik ben zelf heel open over wie ik ben, wat mijn werkpunten (nog) zijn, mijn confrontaties. ‘Ik ben wie ik ben’ is mijn motto sinds mijn eigen transformatieproces en dus krijg je de echte Barbara te zien, zonder opsmuk. De authentieke Barbara. Want ik wil een voorbeeld zijn voor jou. Ik wil jou laten zien dat je toch vanuit kwetsbaarheid en openheid in al jouw kracht kunt komen te staan. Ik wil jou vanuit mijn eigen groeiproces laten zien hoe je wel degelijk kunt veranderen en toch jezelf kan blijven.

Wat verwacht ik van jou als deelnemer aan het groepstraject?

 • Openheid.
 • Luisterbereidheid naar de ander.
 • Dat je samen met de ander waakt over de veiligheid van de groep. Dit houdt onder meer in dat je vertrekt vanuit het standpunt dat een andere mening of een andere manier van in het leven te staan OK is. Dat betekent ook dat alles wat in deze groep gedeeld wordt, ook in de groep blijft.
 • Het engagement om het volledige traject te doorlopen in het belang van jezelf als individuele deelnemer, maar ook in het besef dat een veilige groep betekent dat het ook een stabiele groep is. Daarom zal er ook nooit iemand nieuw in de groep toegelaten worden. De groep waarmee we starten is ook de groep waarmee we eindigen.
 • De bereidheid om de opdrachten, die ik jou meegeef op het einde van iedere bijeenkomst, tussen de sessies in uit te voeren.
 • Op tijd komen, zodat niemand op elkaar moet wachten (als je weet van jezelf dat je het hiermee moeilijk hebt, zorg dan dat je in jouw agenda een half uur vroeger noteert ?).

Hoe ziet zo’n groepstraject er praktisch uit?

 • Ik kies er voor om te werken met een groep van minimaal 4 en maximaal 6 volwassen vrouwen.
 • De groepssessies vinden 2-wekelijks plaats op zaterdag, in mijn praktijk te Mullem (Oudenaarde).
 • De eerste keer komen we een volledige dag samen; de 5 andere zaterdagen een halve dag, meestal in de voormiddag. Je bent steeds welkom vanaf 9u voor een kop koffie of thee.
  Zaterdag 11 mei van 9u30 tot 17u00
  Zaterdag 25 mei van 9u30 tot 12u30
  Zaterdag 08 juni van 9u30 tot 12u30
  Zaterdag 22 juni van 14u00 tot 17u00 (ontvangst vanaf 13u30)
  Zaterdag 06 juli van 9u30 tot 12u30
  Zaterdag 20 juli van 9u30 tot 12u30
 • De groep kiest democratisch of er nog vervolgzaterdagen nodig zijn of niet.
 • Een volgende groep start op 21 september, met volgende datums:
  Zaterdag 21/9 – volledige dag
  Zaterdag 5/10 – voormiddag
  Zaterdag 19/10 – voormiddag
  Zaterdag 02/11 – voormiddag
  Zaterdag 16/11 – voormiddag
  Zaterdag 30/11 – voormiddag

Welke investering staat hier tegenover?

 • De eerste zaterdag (volledige dag – 6u ) : € 90
 • De vervolgzaterdagen (halve dag – 3u) : € 60
 • Hierdoor komt een volledig traject van 1 dag + 5 vervolgdagen op een totale investering van € 390.
 • Extra vervolgzaterdagen (halve dag – 3u) : € 60
 • Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW. Voor vrouwen met een BTW-nummer kan ik een factuur voorzien.
 • De eerste zaterdag is een broodjeslunch inbegrepen. Ik voorzie ook altijd water, koffie en thee en wat (gezonde) versnaperingen (zoals donkere chocolade ?).
 • Je krijgt ook regelmatig documentatie mee zodat je thuis een theoretische basis hebt om op terug te vallen.

Hoe verloopt de inschrijving en de betaling?

Je schrijft je in via de knop hieronder. Je krijgt dan een ‘voorlopige’ bevestiging, zodat je weet dat je inschrijving geregistreerd is.
Je inschrijving is pas definitief nadat ik je eerste betaling heb ontvangen. Na ontvangst van betaling krijg je een bevestigingsmail met alle praktische gegevens. De deadline om je in te schrijven is woensdag 8 mei.

De betaling gebeurt als volgt:

 • Je stort € 150 op rekeningnummer BE04 1030 5812 7531 op naam van Soulbalance Coaching met als vermelding “Groepstraject dag 1 en 2” (hierna is je inschrijving definitief).
 • Omdat ik van jou het engagement vraag om het volledige traject te doorlopen, vraag ik altijd om de volgende sessie op voorhand te betalen (€ 60).
  Zelfde rekeningnummer, met vermelding dag 3 enz.).

Ik houd de investering bewust laag om iedereen de kans te geven om deel te nemen aan dit traject. Anderzijds wil ik jou wel meegeven dat, ook bij onverwachte omstandigheden, de bijdrage niet teruggestort wordt.

Heb jij zin om in dit nieuwe avontuur te stappen? Ben jij er klaar voor? Kan je de angst voor verandering doorbreken door jouw durf om deze stap te zetten?

Zeg je ja op dit alles, maar is de timing misschien niet perfect?

Houd er rekening mee dat ik de volgende groep pas zal opstarten in september (zie hierboven). Schrijf je dus nu in, zodat je zeker bent van jouw plaats in de eerste groep die reeds start op 11 mei.

Ik kijk er alvast ongelooflijk naar uit om jou te leren kennen, om jou te begeleiden in jouw groeiproces.

See you soon.

Lieve groet
Barbara

Soulbalance Coaching - Coachingsessie

De Lotusbloem -Symbool voor innerlijke groei en verlichting.

Wat zeggen deelnemers van vorige edities van de workshop?

"Schitterend gebracht! Je straalt in jouw kracht. Authentiek op en top. Bedankt."

"Een unieke dag met veel inzichten. Misschien wel het begin van een nieuwe start."

"Een zeer verrijkende ervaring met veel nieuwe inzichten en kennis. Vol goede moed start ik dit nieuw traject. Hartelijke dank."

"Ik ben ervan overtuigd dat ik met deze kennis aan de slag kan."

"Super interessant."

"Hartelijke dan uit het dieptste van mijn hart. Jouw zachte, warme en duidelijke stem hebben deze dag boeiend en aangenaam gemaakt. Ik doe verder!"

"Dankjewel voor deze fijne dag waarin alle inzichten die ik de voorbije maanden ontdekte (via jouw site, FB-berichten) nog veel duidelijker werden."

"Het resoneerde en zal blijven resoneren en me verder helpen om te groeien, te leren, te evolueren en te transformeren."

"Het was zo helemaal wat ik ervan hoopte en verwachtte."

Wat zeggen mijn cliënten over Soulbalance Coaching?

"Zo blij dat ik 'de weg' gevonden heb naar 'jou'. Slechts 2 coachingssessies verder, en reeds progressie. Stapje per stapje... Eindelijk heb ik echt geluisterd naar signalen van mijn lichaam en geest... Het kan enkel beter en beter gaan.... Warme dankbare knuffel"

"Blij dat ik je leren kennen heb. Ik probeer zoveel mogelijk jouw tips te volgen. Ik ben zo dankbaar en kijk al uit naar onze volgende sessie!"

"Soulbalance Coaching helpt je om jouw pad te vinden! ❤️"

"Hoe kan ik je ooit genoeg bedanken om me de juiste inzichten te geven en de kracht om datgene te doen wat ik nodig had!"

Tarieven

Mijn Contactgegevens.

Barbara De Schrijver
Bekemolen 6 – 9700 Oudenaarde
info@soulbalancecoaching.be

+32 (0)498 44 13 26

BE 0691.838.246

error: Inhoud is beschermd.